(Financial) Controller (16 hours)

Apply now

(Financial) Controller 

Wij zijn bij Open Social op zoek naar een (Financial) Controller om ons team te versterken.

Part-time (16 hours) · Enschede / Amsterdam

Hey hallo 👋!

Wij zijn Open Social. Wij ontwikkelen online community-software (zie het als je eigen privé Facebook-platform) die organisaties, zoals Greenpeace en de Verenigde Naties, helpt bij het vervullen van hun missie.

Open Social groeit snel! Vanwege de recente investering van 1,25 miljoen euro door Peak Capital en Nimbus Ventures, versterken we onze positie en versnellen we onze snelle groei in Europa en de VS. Wij zijn daarom op zoek naar een (Financial) Controller ter ondersteuning van onze sales en operationele teams door vlotte processen en strikte controle over contracten en overeenkomsten met onze klanten.

Klinkt vet? Blijf scrollen 👇🏻!

Wat houdt het werk in?

Onze projecten (vaak in de hogere segmenten) hebben specifieke inkoopeisen en wensen. Terwijl het contracteren en scopen van de projecten door het sales team wordt gedaan, ondersteun jij door ervoor te zorgen dat alle facturen correct worden verzonden en gepland. Bovendien zijn alle overeenkomsten, bijvoorbeeld op het niveau van ondersteuningsserviceniveau overeenkomsten en gegevensbeschermingsovereenkomsten, up-to-date om ervoor te zorgen dat jouw sales- en engineeringcollega's zich kunnen concentreren op hun dagelijkse werkzaamheden. Je werkt in het operationele team nauw samen met onze financiële medewerkers en met onze Head of Sales. 

We hebben jouw hulp nodig om de nummer 1 op het gebied van online community software en community management te worden. Krijg jij al zin in deze uitdaging 💪🏻?

Scroll naar beneden voor de functie-eisen en wat wij bieden!

Een beetje informatie over ons

Open Social stelt organisaties met gelijkgestemde individuen in staat om een eigen online community op te zetten en te managen. Met de open-source software vervang je traditionele intranetten door een online community die bottom-up innovatie binnen organisaties stimuleert.

De vroege versies van ons product hebben het prestigieuze Dutch Interactive Award gewonnen. Het project, Greenpeace Greenwire, helpt meer dan 100.000 Greenpeace-vrijwilligers om wereldwijd positieve veranderingen teweeg te brengen. Alleen al in Nederland verhoogde onze software het vrijwilligerswerk met 600%.

We bieden onze software in verschillende versies aan: een gratis open-source distributie, een volledig onderhouden software-as-a-service, en een enterprise-editie. Het is gebouwd met het platform Drupal, een webtechnologie voor het creëren van ambitieuze digitale ervaringen. Drupal heeft wereldwijd meer dan honderdduizend actieve bijdragers. Dankzij nieuwe plannen in onze productroadmap, gaan we de front-end en back-end van onze software ontkoppelen om een beter aanpasbaar en flexibel headless-platform te creëren.

Ons product wordt ontwikkeld door een team van ongeveer 25 mensen, zowel werkend vanuit Nederland als elders ter wereld. Ons hoofdkantoor is gevestigd aan de Oude Markt midden in Enschede, maar we hebben ook een kantoorruimte in Amsterdam.

Onze missie

Wij zijn een softwarebedrijf dat werkt met open source code, wat betekent dat onze producten gratis kunnen worden gebruikt en kunnen worden aangepast. Wij geloven dat open source de toekomst is voor software. Ons collectieve innovatietempo zal de wereld veranderen. Succes betekent voor ons dat we de wereldleider zijn in online community-software voor NGO's, sociale intranetten en ideation-communities. Wij stimuleren sociale verandering en innoveren met open-source software op schaal.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je gaat je vooral bezighouden met korte- en langetermijn operationele taken
 • Het ondersteunen van jouw sales collega's met facturen, aanbestedingen, service overeenkomsten en GDPR documentatie
 • Boeken van aanstande facturen in ons financiële systeem
 • Updaten en het volgen van onze cashflowprognoses
 • Communiceren met de inkoop- en financiële afdelingen van onze klanten

De ervaring die jij met je meebrengt

Je hebt een bachelordiploma (of hoger) en hebt 3+ jaar ervaring in een financiële setting. Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om zelf te sturen en initiatief te nemen. Daarnaast verwachten we dat je ervaring hebt met:

 • Internationale inkoop- en facturatieprocessen

 • Verkoopondersteuning bij contractering

(Maak indruk op ons met jouw ervaring 😉)

En, je krijgt bonus punten wanneer je ervaring hebt met (nice-to-haves)

 • Support Service Level Agreements
 • Overeenkomsten inzake gegevensbescherming / privacybeleid
 • (Europese) aanbestedingen

Wij bieden je de volgende voordelen:

 • Een positie voor 16 uur per week
 • Reiskostenvergoeding en een modern pensioenplan
 • Mogelijkheid om eigen vermogen in het bedrijf te kopen
 • Inspirerende werkplek in hartje Amsterdam & Enschede (maar we zijn flexibel in werklocaties, op afstand kan ook!)
 • Uitstekende hardware en comfortabele werkplekken
 • Leuke teamactiviteiten, van het lopen van marathons in Londen tot een uitgebreid nieuwjaarsdiner
 • Collectieve lunches. Je kunt gewoon bij ons terecht!
 • Een bijdrage voor je sportschool- of sportabonnement
 • Een marktconform salaris tussen € 2300 - € 3000 bruto per maand op basis van 40 uur per week

Solliciteren op deze functie

Wil jij ons team komen versterken als onze nieuwe (Financieel) Controller? Dan horen we heel graag van je!